Foren

Vranjak / Trebava :: Foren :: Umjetnicki kutak :: Stihovi

<< Vorheriger Thread | Nächster Thread >>
NA TREBAVI, DUGA NJIVA...
Moderatoren: sjox66, brijestovo, admin, mico, zlatko, Mitar, drazen
Autor Eintrag
zlatko
Di Mai 25 2010, 04:39

Registriertes Mitglied #29
Einträge: 0
NA TREBAVI, DUGA NJIVA...

Stan` putniče namijerniče,
ako nisi znao,
kajaćeš se jednog dana,
što je nisi upoznao...

Kao divlja, reklo bi se,
a pitoma brate,
Trebava je njeno ime ,
toliko da znate...

Šta sve krije niko nezna,
niti je ko znao,
pokajo se niko nije,
ko je upoznao...

Na Trebavi nadaleko,
poznata je „diva“,
krajem jula mnogo svijeta,
primi Duga njiva...

Vranjačani sa svih strana,
već planove kuju,
da iznova Dugom njivom,
dušu obraduju...

Biće mesa, biće pića,
muzike i pjesme,
zato staro društvo,
izostati nesmije...

Rakija će „visovača“,
očima da sija,
izvorna će pjesma,
srcima da prija...

Biće lijepo svakom onom,
ko svrati do raja,
Amerika cijela nije,
vrijedna takvog kraja...

A Evropa, ionako,
još dorasla nije,
ni čašicu „visovačke“,
šljive da popije...

Stan` putniče namijerniče,
nepropuštaj slavlje,
oj Trebavo, Duga njivo,
čuvaj pravoslavlje!!!

mico
Mi Mai 26 2010, 03:09

Registriertes Mitglied #9
Einträge: 3
Bravo Zlatko.
Kada covjek procita tvoje stihove o Trebavi nikada nebi niti pomislio da nisi rodjen na njoj.Kao da si upravo tamo izvlacio zivotne sokove i time dobivao pjesnicko nadahnuce.
Potpuno si u pravo sto se tice ljepote trebavskog kraja.Tesko da se covjek odluci koje je godisnje doba najljepse na toj nasoj ljepotici.
Da li je to proljece koje iznenada utrci u njene sume i livade,procvjeta stabla vocaka i obuce sumu u tamno zelenu boju.
Da bi zatim kao pravi dzentlmen ustupilo mjesto ljetu koje izvlaci plodove iz dubine,nerijetko posne oranice,ali zato izuzetno blagorodne prema vocu,narocito sljivi,najcesce Bjelici ili Madzarici. Iz koje vrijedni trebavski domacini poput Save Vasice prave nadaleko cuvenu trebavsku sljivu.Savo je tu pravi majstor,mozda bez premca,ispekao zanat kod oca,starine Vase koji je znao imati i po nekoliko hiljada "mucenice" u svojim podrumima.....
Ili je to mozda jesen koja pitomi krajolik oboji bojama koje je tesko,kako neko rece,pronaci i u spektru boja,da bi zatim lijeno ustupilo stafetu zimi..
U centru tog beskonacnog kruga je zbor na Dugoj Njivi,praznik za domace gorstake,ali i za mnogobrojne trebavce rasute sirom planete.
Taj vikend izgleda cini cuda,bolje lijeci od svakog poznatog lijeka,svojevrsna terapija za nas mnoge pomalo nacete rakom tehnologije,zatrpane telefonima,kompjuterima i slicnim cudima danasneg "modernog doba".
Ziveo i svako dobro.

[ Bearbeitet Mi Mai 26 2010, 03:13 ]
brijestovo
Mi Mai 26 2010, 09:18

Registriertes Mitglied #2
Einträge: 2
Sta reci na ove stihove?
Nista, ja sam se najezio do kosti i jos jedno sedam puta procito...

svi su me ostavili,zena,drugovi,bio sam na dnu,jedini izlaz sam nasao u igli...
...sad heklam i bas mi je fino!
SAVO VASIC
Mi Mai 26 2010, 05:48
Registriertes Mitglied #288
Ovo je za 10 zlatko, pa navrati i ja sam tamo od 22 jula biće i bar 2 ražnja stihovi stvarno da te stegne u grudima.

[ Bearbeitet Mi Mai 26 2010, 06:44 ]

SAVO
SAVO VASIC
Mi Mai 26 2010, 05:49
Selo Vis ispod Duge Njive, 3 km prema Modriči.

[ Bearbeitet Mi Mai 26 2010, 06:45 ]

SAVO
zlatko
Mi Jul 21 2010, 11:10

Registriertes Mitglied #29
Dragi prijatilji...

Hvala vam na tako lijepim riječima kojima ste dirnuli moju dušu. Htio ja ili ne, nemogu se oteti utisku lagode koji prija i razliježe se mojom dušom kao melem, kao čašica hladne gazda Savine visovačke rakije,kao povjetarac koji se lagano spušta niz trebavske olistale oaze i cvjetne livade, proplanke i pašnjake, te tako na ovom nesebično vrelom suncu, liječi dušu i tijelo ispaćenog boema.

Mnogo nas je, kojima je to mjesto, ljekovita banja duša naših, na kome priroda nije štedjela već naprotiv bila je jako darežljiva, pa su valjda i ljudi koji zive tamo ili potiču iz tih krajeva obdareni da budu dobri domaćini i veliki ljudi, svojim duhom, ljudskošću i karakterom. Stoga netreba da čudi taj sklop orginalnosti, koji nepostoji nigdje u svijetu i zato mogu samo da nam zavide svi bjelosvjetski moćnici.

Jedna je Trebava, jedna je Duga Njiva, jedni su ljudi dobrog srca. Ovom prilikom koristim mogućnost da čestitam svim ljudima predstojeće slavlje i da im poželim što ljepši i prijatniji provod na rajskoj trebavskoj Dugoj Njivi, jedinstvenoj po svemu i svačemu.

Živjeli...i uzdravlje...
SAVO VASIC
Fr Jul 23 2010, 07:43
ZLATKO SVEJE SUPER NAVRATI NA DUGU NJIVU KRAJ MENE PREKO VISA 30 31 JULI I 1 AVGUST SLAVISE

SAVO

Forum:     Nach oben

Syndicate diesen thread: rss 0.92 Syndicate diesen thread: rss 2.0 Syndicate diesen thread: RDF